نام پروژه : خانه بیسنگ
آدرس: استان زنجان، ابهر، خیابان طالقانی جنوبی، خیابان نواب غربی، خیابان خانقاه، گلریزان اول
سال ساخت: 1393 - 1395
مساحت زمین: 403 مترمربع
مساحت ساخته شده: 940 مترمربع/
نوع کاربری: مسکونی
متریال: آجر، سیمان
در این سازه سنگ استفاده نشده و لذا به همین دلیل خانه بیسنگ نامیده میشود.
لازم به ذکر است که با افتخار کار اجرای خانه بیسنگ از ابتدا یعنی پی ریزی بنا تا انتهای کار را گروه فنی مهندسی شاهو به سرانجام رسانده است.
خانه بیسنگ، عمارت آجری بی نظیر در ابهر زنجان
خانه بیسنگ روایتِ خانهای آجرپوش است ورای تمام خانههایی که تابهحال در شهرهای نوظهور و مدرن امروزی دیدهایم. خانهای در قلب یک شهر تاریخی همسو با معماری مدرن جهانی، خانهای که تنها برای سکونت ساخته نشده است، بلکه برای حسی فراتر از آرامش است که بنا شده.
مشخصات عمومی پروژه خانه بیسنگ در ابهر
ایده اولیه طراحی خانه بیسنگ طراحی یک خانه شخصی دوطبقه در شهر ابهر، برای زندگی و توجه به مفهوم «محرمیت» دلیل اولیه طراحی خانه بیسنگ در شهر زنجان بود.مهمترین ایدههای طراحی پروژه بر مبنای مفاهیمی چون «محرمیت» که از خواستههای اصلی کارفرما بود و به دنبال آن «فضای باز درونی»، « نور» یا «نورگیری از درون» و «پیوستگی و تداوم فضایی» شکل گرفتند. مفاهیمی که از دیرباز تاکنون در طراحی خانههای ایرانی نقش مهم و کلیدی را ایفا میکردند و مدتهاست که در شهر معاصر، فراموش شدهاند.بهعبارتیدیگر در طراحی این پروژه، همهچیز از درون آغاز شد و «درونیت» یا «درونگرایی» به کلیدیترین مفهوم پروژه تبدیل شد.نورگیری از درون، دید رو به آسمان و طراحی فضاهای مابین از اصلیترین چالشها برای طراحی فضا در این پروژه بود که پاسخ به آنها بهواسطه طراحی ویووهای متعدد (ویووهای درونی-بیرونی-نیمه درونی-نیمه بیرونی و گودال باغچه) و جایگیری مناسب آنها در پلان و مقطع، انجام شد.
در انتخاب مصالح، آجر از همان ابتدا به علت نقش بوم محوری که داشت بهعنوان عنصر اصلی انتخاب شد. در تکنیک استفاده از مصالح، بازخوانی تکنیک آجرکاری بناهای دورههای سلجوقی و ایلخانی (مانند بنای سلطانیه که در زنجان و در نزدیکی شهر ابهر قرار دارد) و معاصر کردن آن با روشهایی چون «کات» یا «چمفر» و ایجاد «پخیها» برای عبور باد یا نور در طراحی موردتوجه قرار گرفته.
لازم به ذکراست که پوششی از مواد نانو بر روی نمای آجری ساختمان اجرا شده است که جلوگیری میکند از نفوذ آب و از فرسایش مصالح در برابر شرایط نامساعد جوی و آب و هوا جلوگیری میکند.