طراحی نمای تلفیقی
تاریخچه طراحی نمای تلفیقی برمیگردد به قرنها پیش در ساختمانهای کلیساها و مساجد . بطور حتم اغلب دوستان دیده اند که در ایران ساختمانهای قدیمی که از دوره صفوی به بعد ساخته شده اند اغلب دارای ترکیبی از مصالح مختلف جهت زیبا جلوه دادن بنا استفاده شده است .مثلا درهای داخلی خانه ها با شیشه های رنگی و ترکیبی از چوب و شیشه و آینه بوده اند و در اغلب سازه ها هم از میخ های فلزی تزیینی استفاده شده است و نیز در کاخهای سلطنتی دوران سلطنت صوفی و قاجار در همه کاخهای مجلل از ترکیب آینه و چوب و شیشه های رنگی برای جان بخشیدن به بنا استفاده شده است. در دوره صفوی بخاطر شیعه بودن شاه عباس صفوی و سلیقه دولت آن زمان در رسیدگی به مساجد و مسائل دینی بیشتر به ظاهر مساجد اهمیت داده شد و همانگونه که هنوز اثار تاریخی آن دوران را نگاه میکنیم تلفیق شیشه،کاشی و آینه و چوب و سنگ در مساجد ساخت آن دوران قابل مشاهده است.نمونه بارز از زیباترین نماهای ترکیبی در اماکن زیارتی مشهود است . لازم به ذکر است که اینگونه ترکیب نما ابتدا از هند به خاور میانه آورده شد و سپس با جنگهای سلیبی از شرق به غرب صادر شده . در دوران نادر شاه افشار با فتح هند و پیشروی قلمرو ایران تا شبه جزیره هند با گذشت زمان بین دو ملت تبادل فرهنگ ،زبان ، و معماری صورت گرفت که در بناهای آن دوران کاملا این تبادلات فرهنگی و علمی قابل مشاهده است همانگونه که در تاج محل در هند که یکی از آثار تاریخی این کشور است شباهت با بناها و مساجد ایرانی را میتوان درک کرد.
اروپا نیز در دوره رنسانس کلیساها مورد توجه بوده و معماران آن دوران در ساخت نمای پنجرههای کلیساها و نمای داخلی آنها از تلفیق انواع رنگها در شیشه های پنجره و گاه خلق آثار بی بدیلی با شیشه و چوب شده اند.در همه این موارد که در بالا ذکر شده نماهای تلفیقی از مصالح به روز آن دوران قابل مشاهده است که شامل تلفیق مصالحی مثل شیشههای رنگی بزرگ و کوچک و سنگ و چوب بوده است .
طراحی نمای تلفیقی در عصر حاضر
برای طراحی نما برای ساختمان ها چیزی که بیش تر از همه اهمیت دارد،نوع کاربری ساختمان مذکور و در درجه بعدی سلیقه شخصی شما است و بعد از مشخص شدن این دو مرحله به مباحث فنی اجرای نمای و قسمت فنی آن پرداخته میشود که شامل طراحی دقیق با توجه به ابعاد واقعی ساختمان و تهیه نقشه اجرایی که شامل جزئیات دقیق واندازههای دقیق جهت اجرا میباشد همراه با دیتیل کامل اجرایی نقشه و طرح.
و با توجه به پیشنهادات مهندسین معمار گروه فنی مهندسی شاهو و ارائه طرحها و نماهایی که با توجه به نوع کاربری ساختمان شما و موقعیت قرار گیری ساختمان و تعداد طبقات و محدودیتهای شهرداری و قوانین و مقررات پیش روی شما قرار میگیرد و شما باید توجه کنید که کدام نوع از این نماهای مورد پیشنهاد به نمای ایده آلی که مورد نظر شماست نزدیک تر است.در صورتی که خواهان نمایی هستید که از دوام و در عین حال زیبایی منحصر بفرد و استحکام کافی برخوردار بوده و سال ها برای بنای شما ماندگاری داشته باشد پیشنهاد گروه فنی مهندسی شاهو به شما استفاده از طراحی و اجرای نمای تلفیقی می باشد.
استفاده رایج از این نوع نما در طراحی نمای ساختمان در ایران به دهه شصت بر می گردد که در واقع نوعی از سبک معماری سنتی در ایران بوده است که با معماری مدرن هم در آمیخته شده بود و کم و بیش در نماهای ساختمانهای اداری و مسکونی قابل مشاهده بود.
با استفاده از این نوع نمای ساختمان طراح می تواند از چندین نوع متریال استفاده کند.
و در اعمال سلیقه ی شخص خود نیز آزادی عمل بیش تری خواهد داشت.
در اکثر مواقع این نوع نما در ساختمان های تجاری و اداری به کار برده می شود.
و به عنوان مثال نمای شیشه ای را با نمای کامپوزیت با یکدیگر ترکیب می کنند یا نمای آجری با نمای چوبی (ترمووود) که باهم ترکیب شده و در نماهای مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
نمای کامپوزیت با نمای سنگی ترکیب می شود که به نوع خود ترکیب زیبایی را ارائه میدهد. مثل نمای اریکه ایرانیان در بلوار فرحزادی که توسط گروه فنی مهندسی شاهو انجام شده است لازم به ذکر است که در این نوع نما همهء متریال هایی که برای نما کاربرد دارند، می توانند مورد استفاده قرار بگیرند که این خود یک مزیت بزرگ در داشتن تنوع در انتخاب و طراحی با ایدههای مختلف است.
البته شرایط آب و هوایی نیز در تعیین متریال هایی که قرار است به کار برود بسیار موثر است.
و بر اساس شرایط جغرافیایی و آب و هوایی می توان ترکیبی از انواع نمای آجری، نمای شیشه ای، نمای چوبی و نمای سنگی و نمای کامپوزیتی و غیره را به کار برد و در نهایت نمائی خلاقانه و زیبا به وجود آورد.
کارفرماها می توانند ایده هایی که در ذهن خود دارند را به طراح نما انتقال دهند و طراح نما بر اساس مهارت و تخصصی که در این زمینه دارد، می تواند بهترین نمای تلفیقی مورد نظر را مطابق با سلیقه کارفرما خلق کند.
طراحی نما در ساختمان در مرحله اول به سلیقه کارفرما مربوط می شود سپس به مباحث فنی آن در طراحی پرداخته میشود. دانستن این نکته که کدام نوع از انواع طراحی نمای طراحان گروه فنی مهندسی شاهو به نزدیک شدن به نمای مورد نظر شما کمک بیشتری می کند لازم است.در صورت نیاز اگر می خواهید نمایی داشته باشید که سالها برای شما دوام داشته باشد و در عین حال از زیبایی بصری خاصی برخوردار باشد صرف نظر از شرایط آب و هوایی به دنبال طراحی نما به صورت تلفیقی خواهید رفت. این نوع طراحی در ایران از اوایل سال ۱۹۹۸ میلادی آغاز شد. ولی از گذشته های دور در سبک معماری سنتی ایران بوده است. این نوع از طراحی علاوه بر باز گذاشتن دست طراح در اعمال سلیقه شخصی خود میتواند با تلفیق چند نوع متریال منظور های مختلفی را برای بیننده تشریح کند.
طراحی نما تلفیقی اغلب در ساختمان های اداری و تجاری دیده میشود که نمای کامپوزیت را با نمای شیشه ترکیب کرده یا از سنگ و نمای کامپوزیت همزمان استفاده شده است. در این نوع طراحی تقریباً همه مصالح برای ساخت نمای ساختمان کاربرد دارد. وابسته به شرایط جغرافیایی محل اجرای نما میتواند از سنگ های ساختمانی، نماهای آجری، نمای شیشه ای، نمای کامپوزیت، نمای چوبی و به عبارت دیگر ترکیبی مناسب از همه ی این متریال ها استفاده کرد تا نمایشی زیبا و قابل تامل در معرض دید قرار داد.
معمولاً طراح نما آشنایی به سبک های زیبایی شناختی اسلامی و ایرانی و اروپایی دارد. فقط کافیست برداشت خود را از نمای آینده ساختمان خود به طراح ارائه دهید. تا بتواند به کمک نرم افزارهای ساخت سه بعدی نمای شما را آماده سازی کند و بعد از تایید نهایی از جانب شما وارد مرحله طراحی شود. به طراح نمای خود اعتماد کنید تا بتواند نمایی را طراحی کند که مطلوب شما باشد.
طراحی نمای تلفیقی دارای موج هایی است که به زیبایی نمای ساختمان شما کمک میکند. البته می توانید نمای تلفیقی را به صورت ساده طراحی کنید و در بخش هایی از سطح نما از متریال هایی استفاده کنید. که جلوه بهتری را برای کاربری ساختمان شما در بر داشته باشد.